iPad & iPad 3G Allt om att köpa iPad 3G och iPad (priser, bilder, info, mm.)

27Feb/10Off

iPad blir en succé för operatörerna

ipadfeber.se och AppleInsider genomförde i veckan en (och ännu pågående hos ipadfeber.se) undersökning över vilken iPad som läsarna kommer att skaffa.
Så här ser resultatet ut:

Detta är naturligtvis väldigt intressant.  Överlägsen vinnare i båda fallen är 64gb-varianten och om man ser enbart till den svenska omröstningen visar det sig att WIFI är mest efterfrågad i samtliga storlekar men att 3G-versionen ligger strax under i samtliga fall.  Nu är nästa stapeldiagram i och för sig inte jätteförvånande, men väldigt intressant i sammanhanget (visar hur folk tror de kommer använda sin iPad).


I undersökningen ovan fick deltagaren fylla i max 3 stycken, och hela 68% säger att de kommer surfa på internet. Och, för att surfa på internet till fullo krävs ju då faktiskt just 3G-versionen för full funktionalitet och positiv användarupplevelse. Även nr. två, alltså "Checking e-mail"; är ju också direkt kopplat till att just surfa på nätet.

När jag jämför iPad WIFI med iPad 3G tänker jag på iPod Touch i jämförelse med iPhone. Det enda som skiljer iPhone från just iPod touch är ju egentligen att man är just ständigt uppkopplad via 3G (och att man kan ringa förstås.) - Och i just det fallet är den solklara vinnaren just iPHONE.

Så, skall man tro ovanstående undersökning och slutsatser kommer iPad 3G att bli en succé - och vilka kommer att göra de stora pengarna och vinsten: Mobiloperatörerna förstås. Med stor sannolikhet kommer WIFI-versionen släppas först, och sedan följas upp med lansering av 3G via de operatörer som får rätten att sälja. Kommer det bli exklusivt avtal med någon av sveriges operatörer?  Ingen aning, men det ska bli intressant att se.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.