iPad & iPad 3G Allt om att köpa iPad 3G och iPad (priser, bilder, info, mm.)

25Nov/10Off

Årets julklapp är en iPad!

Årets julklapp 2010 är ... EN IPAD!

Det är inte riktigt sant -- Årets julklapp 2010 är en surfplatta,  som för många faktiskt är synonymt med iPad (som är en surfplatta.). Detta är naturligtvis väldigt kul, men skapar också ett ganska stort problem - nämligen att vi har en årets julklapp som är väldigt synonym med en speciell produkt, och att den dessutom säljs i väldigt begränsad upplaga.

HUI (Handelns utredningsinstitut)har de senaste 23 åren utsett årets julklapp, som enligt de själva ska uppfylla följande krav:

- Produkten skall vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse under året.
- Produkten skall representera den tid vi lever i.
- Produkten skall svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter.

De fortsätter:

"Elektronikhandeln förväntas bli vinnaren i årets julhandel. En snabb teknisk utveckling med ständig leverans av nya intressanta produkter gör att konsumenterna under hela året och i julhandeln bedöms prioritera elektronikhandeln. Under år 2010 har branschen hittills ökat med 9 procent i löpande priser, trots att den är en av detaljhandelns mest konkurrensutsatta."

Och fortsätter med motiveringen:

"Som symbol för den mobila och uppkopplade trenden utses surfplattan till Årets Julklapp 2010. Datorer används i dag på ett annat sätt än för bara några år sedan. Möjligheten att ständigt vara uppkopplad är en självklarhet för många. Att läsa mail, nätverka på sociala medier, titta på filmer och spela spel tillhör det dagliga livet oberoende av plats. I dag är surfplattan anpassad för att kunna användas i soffan, framför TV:n, i baksätet på bilen, ombord på flyget, på bussen eller i sängen. Den är mindre och lättare än en vanlig bärbar dator och samtidigt större och mer användarvänlig än en telefon."

− Surfplattan uppfyller alla kriterier för Årets Julklapp. Riktig skjuts på försäljningen får den i och med att Apples iPad släpps. Den har satt trenden. Många tillverkare väntas följa efter och försäljningen explodera. Att surfplattan är ett tecken i tiden råder heller ingen tvekan om, säger Lena Larsson, VD på HUI.

Fast vänta lite nu...

Borde inte ett av kraven vara att det faktiskt går att köpa läsplattor? Ja, vi har ett gäng konkurrenter till Apple som säljer surfplattor, men som de själva berättar - och den faktiska anledningen till att produkten har fått nyväckt intresse/uppmärksamhet under årets är ju faktiskt av Apples ipad-lansering (i resten av världen) under början av året.

Det är kul, och samtidigt lite tråkigt. Jag vet att iPad inte är den enda surfplattan, men är det inte den läsplatta som 9 av 10 kommer att önska sig i julklapp? Jag ser många gråtande besvikna (och något bortskämda) barn framför mig :)

Frågor:

1) Spelar det någon roll vilken surfplatta man får i julklapp?

2) Om du ska köpa en iPad , hur kommer du införskaffa den?

Comments (0) Trackbacks (1)

Leave a comment


Trackbacks are disabled.