iPad & iPad 3G Allt om att köpa iPad 3G och iPad (priser, bilder, info, mm.)

27Jun/10Off

Köpa iPad 3G (abonnemang) med Telia, Telenor, Tele2 eller Tre(3)?

Vill du skaffa iPad med 3G-abonnemang? Vi kommer, så fort vi vet mer,  att samla erbjudanden för att köpa iPad (iPad 3g) från Telia, Tre, Telenor eller Tele2? De kommer nämligen, med stor sannolikhet, att sälja iPad (3G) med abonnemang.

Vad kommer då iPad 3G att kosta med abonnemang? Det har vi ingen aning om förstås, eftersom det inte finns något abonnemang än. Här är däremot vår gissning på hur abonnemanget för iPad kommer se ut med 16gb versionen av iPad 3G:

399:- per månad i 24 månader, varav 200:- per månad är för själva iPad, och 199:- är för obegränsad surf. (Dock kommer det alltså inte gå att ringa med den.) Du kommer med stor sannolikhet få betala 1495:- kontakt vid köp.

Hur har vi räknat ut detta?

200:- * 24 = 4,800:-  + 1495:- = 6295:-

(Om du inte redan läst det kan du se vårt inlägg här om vad vi tror att pris för ipad samt ipad 3g kommer bli.  Vår gissning är att det kommer kosta 6499:- för billigaste 3G-versionen av iPad.)

Operatörernas affärsidé är inte att sälja mobiltelefoner, bärbara datorer eller mobila bredband med vinst, utan att tjäna pengar på själva abonnemanget. Förvisso gör de, i en del fall, bra pengar på just telefonerna, men i det här fallet kommer de nog sälja iPad utan att tjäna några pengar på själva produkten.  Du kommer alltså att få köpa 3G-versionen till motsvarande inköpspris (200:- * 24 + 1495:- = 6295:-)

Sedan betalar man alltså förhöjd månadsavgift på 200:- per månad i 24 månader och 199:- i månaden för själva abonnemanget.

Ja, det här är enbart spekulationer i dagsläget, och vi kan naturligtvis inte ha någon aning om hur det blir när iPad 3G börjar säljas av svenska mobiloperatörer, men hoppas ändå att det kan vara bra information för dig som funderar på att teckna ett abonnemang.

Uppdatering:

Vill du veta vad de olika operatörerna kommer ta betalt för iPad 3G med abonnemang kan du läsa mer om det här:  (Sidorna kommer uppdateras löpande.):

iPad 3G hos Tre

iPad 3G hos Telia

iPad 3G hos Tele2/Comviq

iPad 3G hos Telenor

Och förstås, om du inte vill teckna ett abonnemang hoppas vi att det kommer vara möjligt att köra ipad med kontantkort.

Comments (1) Trackbacks (1)
  1. Kan ni inte även kolla upp billigaste abonemmanget till ipad om man redan äger en ipad3g!? Vore superb!


Leave a comment